Προστάτης του χωριού είναι ο Άγιος Αθανάσιος , που υπάγεται στην Ιερά Μητρόπολη Τριφυλίας και Ολυμπίας (πρώην Χριστιανουπόλεως) με έδρα την Κυπαρισσία και γιορτάζει στις 18 Ιανουαρίου. Όπως προκύπτει από τους ανέκδοτους καταλόγους των εκκλησιών, των μοναστηριών και ιερέων που συνέταξε το 1829 ο ιστορικός της Εθνεγερσίας και εκκλησιαστικός τοποτηρητής της Χριστιανουπόλεως πρωτοσύγκελος Αμβρόσιος Φρατζής, ο ναός του Αγίου Αθανασίου ήταν πυρπολημένος από τους Τούρκους. 
   Η εκκλησία του 'Αη Θανάση επισκευάστηκε από τότε πόλλες φόρες και τελευταία ανακαινίσθηκε το κτήριο , το έτος 1954, με δαπάνη του αειμνήστου Αρηναίου Αμερικανού Κώστα Σακελλάριου και με δωρεές άλλων Αρηναίων. Στην ενορία του Αγίου Αθανασίου ανήκουν και οι εκκλησίες :
α) Ζωοδόχος Πηγή, που χτίστηκε με δαπάνη του Παν. Μπαμπή, γύρω στο 1900 και ανακαινίσθηκε το 1964 από τον γιο του Γιάννη Μπαμπή.
 
β) Το Κοιμητήριο του Αγιου Κωνσταντίνου, που είχε πάθει ζημιές απο τον 19ο αιώνα , βρίσκοταν σε μικρή απόσταση από το σημερινό κτίριο του Αγίου , το οποίο χτίστηκε το 1944 με την φροντίδα της Κοινότητας. Ο ναός εορτάζει στις 21 Μαϊου.
 
Στα παλία χρόνια άλλα νεκροταφεία ήταν του Άη Γιάννη, κοντά στου Μαμά τη Βρύση και Αγίου Παντελεήμονα στη θέση Μποστανιά, 

γ) Η εκκλησία της Κοίμησης της Θεοτόκου στο πάνω μέρος του χωριού χτίστηκε από τον Θανάση Γουργούλη και Γ. Νικολακόπουλο. Μ εαπόφαση του συλλόγου που πάρθηκε στις 14/10/1984 ομόφωνα, καθιερώθηκε να πανηγυρίζει στις 15 Αυγούστου.

   Τα ξωκλήσια του χωριού είναι: του Άη Γιάννη κατεστραμμένο από τον 19ο αιώνα και ανακαινισμένο πλήρως τον 21ο αιώνα στα Πρασσαίικα,του Άη Γιώργη δεν υπάρχει πια απέναντι από τον Άη Γιάννη, του Άη Νικόλα στα Λεύκια όπου τελείται θεία λειτουργία στην εορτή του Αγίου το μήνα Μάη.


   Και το εκκλησάκι του Αγίου Παντελεήμονα με το παλαιό νεκροταφείο συγκαταλέγεται στα εξωκλήσια του χωριού.Σήμερα υπάρχει μόνο ένα μικρό εικονοστάσι για να μας θυμίζει ότι εκεί κάποτε υπήρχε το εκκλησάκι του Αγίου Παντελεήμονα.